Λίγα λόγια για τη Σύρο…


Γνωρίστε τη Σύρο μέσα από μια σύντομη περίληψη και μερικές εικόνες.

Η Σύρος ανήκει στις Κυκλάδες και δεσπόζει με την πρωτεύουσά της την Ερμούπολη. Ξεχωρίζει για τη θέα από διάφορα σημεία του νησιού. Επίσης για τα παραδοσιακά κτήρια που μετρούν πολλά χρόνια παρουσίας χωρίς να χάνουν τίποτα από τη γραφική ομορφιά τους.

Με το που μπαίνει το καράβι στο λιμάνι, αισθάνεσαι πως εισέρχεσαι σε μία άλλη εποχή όπου όλα ήταν όμορφα, ήρεμα και ναι, δε μας φαίνεται υπερβολή αν πούμε πιο αρχοντικά! Αυτό χαρακτηρίζει άλλωστε την Ερμούπολη της Σύρου, η αρχοντιά και παράδοσή της!

Μία μάλιστα από τις πιο αριστοκρατικές κι ιστορικές γειτονιές του νησιού είναι τα Βαπόρια του 19ου αιώνα. Αξίζει να κάνετε τη βόλτα σας, για ν’ απολαύσετε τα νεοκλασικά κτήρια και την εκπληκτική θέα πίνοντας τον καφέ σας ή κάνοντας βουτιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Attraction του σημείου οι… πάπιες!

Η Σύρος ενδείκνυται επίσης για εκδρομές. Αν λοιπόν ανήκετε σ’ εκείνους τους μικρούς «εξερευνητές» που αναζητούν κάθε μέρα άλλη παραλία, το νησί δε θα σας απογοητεύσει! Ενδεικτικά προτείνουμε τις Αζόλιμνος, Ποσειδωνία, Αγκαθωπές, Δελφίνι, Κόκκινο, Γαλησάς, Φοίνικας. Aν πάλι είστε των water sports, δοκιμάστε να κάνετε σερφ και Stand Up Paddling στην Ποσειδωνία.

 

Bonus tips

  • Απολαύστε ένα γεύμα στο Κίνι, με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τα ταβερνάκια με τα περίεργα, χιουμοριστικά ονόματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση!
  • Επισκεφθείτε την Άνω Σύρο τις απογευματινές ώρες.
  • Αξίζει να δείτε, κυρίως για το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και τις ενετικές επιρροές. Το Δημαρχείο της Σύρου στην πλατεία Μιαούλη και το θέατρο Απόλλων που αποτελεί ένα μικρό αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου.
  • ¨Οταν  φυσά βορειάς  προτιμείστε τις νότιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γυαλό.
  • Το Πάσχα στην Ερμούπολη τη  Μεγάλη Παρασκευή τα επιτάφια από όλες τις ενορίες της Ερμούπολης συγκεντρώνονται στην πλατεία Μιαούλη,Κλείστε έγκαιρα τραπέζι για το βράδυ της Ανάστασης.
  • Για τους  λάτρεις της φύσης και ης περιπέτειας προτείνουμε  βόλτα για μπάνιο με το σκάφος PERLA  στις  βόρειες  δυσπρόσιτες  και  ερημικές παραλίες της Σύρου Λία, Γράμματα.

Σύρος imageΣύρος imageΣύρος image

Call Now Button

We guarantee you that the prices you will find in our website are the LOWEST that can be found on the internet. Thank you for booking directly with us!