Η eco πλευρά μας


ETHRION| H eco πλευρά μας

Η οικολογική πλευρά του ETHRION χαρακτηρίζει τόσο την καθημερινότητά μας ως επιχειρηματίες όσο κι ως άνθρωποι. Μας αρέσει η eco- friendly φιλοσοφία. Έτσι φροντίζουμε να κάνουμε πράξη αυτές τις οικολογικές ευαισθησίες μέσα από μία ανάλογη πολιτική και προσφορά υπηρεσιών.

Μετά την τελευταία ανακαίνισή μας, που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2015, τα οικολογικά συστήματα που χρησιμοποιούμε διευκόλυναν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου αλλά και τη διαμονή των ίδιων των επισκεπτών, κάνοντάς τη πιο ευχάριστη και οικονομική!

Δεν αφήνουμε το νερό να πηγαίνει χαμένο!

Γ νωρίζουμε πόσο πολύτιμο είναι το νερό, ειδικά για τις Κυκλάδες και τα ελληνικά νησιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης. Συγκεκριμένα στη Σύρο το νερό θεωρείται βιομηχανικό προϊόν, αφού παράγεται από εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Έτσι συλλέγουμε το βρόχινο νερό. Το τοποθετούμε σε μία υπόγεια δεξαμενή, που υπάρχει στο χώρο μας από τότε που κτίστηκε το κτήριο. Εκμεταλλευόμαστε το επίσης πολλών χρόνων πηγάδι μας, για το νερό που αντλούν τα καζανάκια, τα πλυντήρια και οι αυλές μας. Δραστηριότητες που σε άλλη περίπτωση θα κατανάλωναν πολλά περισσότερα κυβικά νερού!

Τονίζουμε τέλος πως επειδή ακριβώς το νερό μας δεν είναι πόσιμο, φροντίζουμε να προσφέρουμε πάντα κατά την άφιξη και διαμονή ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Ενημερώνουμε σχετικά τους επισκέπτες μας.

 

Φωτίζουμε το χώρο μας με… LED

Ο  τομέας της φιλοξενίας είναι ένας από τους τομείς με το μεγαλύτερο περιθώριο εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι όμως κι ένας από εκείνους με τις μεγαλύτερες σπατάλες. Η χρήση των λαμπτήρων LED, που χρησιμοποιούμε, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κι οικονομίας. Δημιουργεί μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο μας κι αποτελώντας τελικά μία ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη…

 

Διατηρούμε Έξυπνες, Ενεργειακές Συσκευές

Ό  λες οι συσκευές μας είναι ενεργειακές, κλάσης Α! Σημειώνουμε ότι η ενεργειακή κλάση αναφέρει την απόδοση της κάθε συσκευής σε σχέση με την ποιότητα ενέργειας που καταναλώνει όσο λειτουργεί.

Επίσης ζεσταίνουμε το νερό με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ζεστό νερό για ένα απολαυστικό μπάνιο! Ακόμη και τα air condition μας λειτουργούν αυτόματα, ώστε όταν ανοίγει το παράθυρο του δωματίου να κλείνουν και να μην ξοδεύουν ενέργεια.

 

Συμβάλλετε κι εσείς!

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε κι εσείς στον eco χαρακτήρα του ξενοδοχείου ETHRION, φυσικά και μπορείτε! Πως;

  • Όσο φροντίζετε για τη βασική υγιεινή του δωματίου διατηρώντας το σε καλή κατάσταση, μαζί φυσικά με την απαιτούμενη δική μας συμμετοχή.
  • Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις eco συσκευές μας, αποφεύγετε την άσκοπη κατανάλωση του νερού στο μπάνιο κι απενεργοποιείτε το σύστημα ενέργειας φεύγοντας από το δωμάτιο.
  • Αν θεωρείτε ότι οι πετσέτες σας δε χρειάζονται αλλαγή, μπορείτε να μην τις αφήσετε στο πάτωμα. Έτσι θα έχουμε λιγότερα απορρυπαντικά στις θάλασσές μας!

Εσείς λοιπόν απλά θα διαλέξετε ένα από τα eco- friendly δωμάτια του ETHRION για τη διαμονή σας κι εμείς θα φροντίσουμε ώστε να περάσετε όμορφα προστατεύοντας το φυσικό «σπίτι» μας.

 

Call Now Button

We guarantee you that the prices you will find in our website are the LOWEST that can be found on the internet. Thank you for booking directly with us!